maanantai 25. huhtikuuta 2016

Isopieni yksivuotias

"Niin se vuosi vierähti ja meidän pikku Papu täyttää vuoden"
Näin miäs kirjotteli synttärikutsu viesteihin. Ja niinhän se on, meidän Papu, isopieni tyttö, Venla, täyttää tänään vuoden. Mihin se vuosi hurahti? Juurihan tuo vasta syntyi. Nyt kuitenkin vauvavuosi on jo takanapäin ja taaperokausi edessä. Sitä jotenkin katsoo nyt Venlaa ihan uusin silmin.
Venla kävelee jo hienosti tuen kanssa ja on vaan ajan kysymys koska lähtee itse käveleen. Tasapainon kun saa balanssiin, niin sitten on vauhti päällä! Selkeitä sanoja ei vielä juurikaan tule, ainoastaan selkein on joo. Isi on iti tai ischi, äiti on ääti, kissa on kitta tai kischa, maito on mamma tai maato. Hampaita on sen kaks kappaletta. Yläetuhampaat kuultanut läpi jo tovin verran ja ikenet turvoksissa, katsotaan nyt koska ne päättää puhjeta. 

Yksivuotis neuvolaan mennää loppuviikosta, jossa saadaan tietää kuinka paljon neiti on kasvanut sitten vuodenvaihteesta. Sekä muutamat inhottavat rokotuksetki laitetaan. 
Omaa tahtoa ja tarmoa Venlalta löytyy paljon! Venla repii kuivumassa olevat pyykit narulta alas, jotta voi ne tarjota äidille, joka laittaa ne takas kuivuun. Venla tyhjentää kenkätelineen ja kun sen saa tyhjättyä siirtyy repiin lehtiä lattialle, jotka on menossa lehtikeräykseen. Venla tyhjää lelukoppansa ja täyttää sen taas uudestaan, jotta voi sen kohta taas tyhjätä. Mutta mielummin levittää tavarat ympäriinsä. Venla lukee postit niin tarmokkaasti, että vois luulla meillä asuvan koiranpennun. Venla piilottaa tavaroita kenkiin, keittiön kaappeihin ja pieniin koloihin, sekä jemmaa kaukosäätimet ja langattomat hiiret. Venla saa käsittämättömän raivarin, jos sen kädestä ottaa jonkun kielletyn "aarteen" pois ja hiljenee salamana kun antaa sen takaisin.
Kaikkein ihaninta on, kun lattialla Venlan kanssa touhuillessa yhtäkkiä neiti kiipeää syliin, painaa päänsä olkapäätä vasten, halailee siinä hetken ja lähtee takas leikkeihinsä. 

Pieni paketti isosti touhua, tarmoa, rakkautta, naurua, iloa, temperamenttisyyttä ja tahtoa täynnä.
Onnea äidin ja isin murulle! ♥

3 kommenttia:

Napamassu kirjoitti...

Oi mikä suloisuus <3 Onnea <3!

TeSa kirjoitti...

Onnea ihanalle!

Inka / Lapsen Askelin kirjoitti...

Oi onnea jo niin isolle pienelle tytölle! <3