torstai 12. marraskuuta 2015

"Odotas vaan..."

Noin puolivälissä raskautta käytiin miähen kanssa kylässä meidän tuttavaperheessä. Heillä on useampi lapsi, joten tietoa ja kokemusta löytyy ja minä kokemattomana - ja raskaanakin vielä - kuuntelin tarkasti, koska perheen äidillä oli kokemusta. Alkuun kuuntelin ja myötäilin, mutta illan mittaan alko suorastaan **tuttaa, kun jokasen lauseen alkuun tuli "odotas vaan". Sekä jokainen ajatukseni ja mielipiteeni lytättiin, etten minä voisi tietää vielä mistään mitään, kun ei ole Kokemusta...

"Odotas vaan loppuraskaus lähestyy"

"Odotas vaan, kun se synnytyksen aika on"

"Odotas vaan niitä yöheräämisiä"

"Odotas vaan, kun vauva alkaa syömää kiinteitä. Jaksat pari viikkoa tehdä itse ruuat, jonka jälkeen käytät purkkiruokia vaan"

"Odotas vaan, kun se lähtee liikkeelle"

"Odotas vaan, kun niitä on kaksi"

kuva Googlesta
Tuli tunne, etten saisi millään tavalla nauttia raskaudesta ja tulevasta lapsesta, tai edes olla iloinen siitä. Voisikin sanoa, että hänen mottonsa on  "odotas vaan, kyllä se siitä vielä paskemmaks muuttuu". Eihän se sitä tarkoita, että jos heillä ei ole jokin sujunut hyvin, niin ei meilläkään sujuisi. Miksi pitää manata etukäteen? Jokainen lapsi on erilainen, kuten myös vanhemmat. Ei yhden lapsen vanhemmat ole mitenkään vähäarvoisempia, kuin he joilla on useampi lapsi.

1 kommentti:

TeSa kirjoitti...

Odotas, kun kerron.
Olet hieno äiti ja lapsella on ihana isä. Olet suoriutunut hienosti yhdestä suurimmista tehtävistä, olla äiti.
Jokainen päivä on uusi ja erilainen ja se opettaa teitä kasvamaan yhdessä. Nauttikaa, älkää välittäkö muiden tavasta elää.
Hipaisu tytön poskelle.