torstai 22. joulukuuta 2016

Ero raskauksien välillä

Tämän toisen tyypin odotusaika on ollu kyllä varsin erilainen verrattuna Venlaan - alusta asti. Venlasta en jotenkin edes alkuun tajunnu olevani paksuna, en edes niiden tekemieni viiden testin jälkeen (okei, tein mä tästä toisestaki ne viis testiä). Vasta kun pahoinvointi alko, niin konkretisoitu koko homma. Tästä toisesta kroppa alko ilmotella salamatkustajasta jo monta päivää ennen kuin menkkojen piti alkaa ja testiin pärähtiki plussa kolme päivää aiemmin menkkojen alkamista. Tai "alkamista ja alkamista", kun ei ne koskaan sieltä syystä että toisesta sitten alkanu.

 Pahoinvointi räsähti samantien päälle ja se olo oli kuin katujyrän alle jäänellä koko ajan. Miähen lopulta passitin apteekkiin hakeen pahoinvointirannekkeita, kun en enää sohvalta päässy ylös huonon olon takia. Rannekkeista sain sen verran apua, että se pahin olo pysy poissa ja sai jotain edes päivän aikana tehtyä. Rakenneultran eli puolen välin aikaan, molemmissa raskauksissa pahoinvointi jäi hiljalleen pois, mutta närästys tulikin tilalle. Venlasta tosin närästys oli paljon pahempi, liekö sillä merkitystä että likka istu perätilassa Buddhana ihan vikoille viikoille saakka, jolloin pää paino palleaan ja kylkiluihin koko ajan ikävästi. Maha tuntu muutenki olevan aina kurkussa ja hapensaanti oli hankalaa. 

Tää toinen tyyppi onki ollu oikeinpäin, eli raivotarjonnassa melkein koko ajan ja maha tuntuu puolestaan roikkuvan polvissa. Liikkeet tuntuu paljon enemmän, kun potkii kylkiluista vauhtia ja tunkee peppua tissien välistä. Nivuset, lonkat ja alaselkä sano jo monta viikkoo sit sopimuksen irti. Nyt tiedän mitä sillä ankka/pingviini kävelyllä meinataan. Venlasta jaksoin kävellä monen kilometrin lenkkejä ihan loppuun saakka. Tässä raskaudessa se puolentoista kilsan kauppareissuki tekee jo tuskaa. Kaiken kaikkiaan tää toinen raskaus on ollut huomattavasti rankempi niin henkisesti kun fyysisestikin. Pari viikkoa vielä ja muksu ois täysaikanen, jolloin alan häätään pihalle. Vaikka sellanen fiilis onki, että tää menee tiiviisti Venlan jalanjälkiä pitkin ja lasketusta kaks viikkoo komiasti yli käynnistykseen. Voi tuska siis.

Vasemmalla kuvat on Venlan odotusajalta, ja oikealla tän tulevan tyypin pötsikuvat vertailuna.
rv 14+2
rv 14+3
rv 20+6
rv 20+0
rv 27+4
rv 27+6

rv 34+2
rv 34+4

Ei kommentteja: