keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Sormiruokailu hommeleita

Alettiin tarjota Venlalle kiinteitä siinä 4,5 kuukauden iässä. Soseiden syöminen alko hyvin, kaikki maut uppos ja suu auki odotti jo seuraavaa lusikallista. Sormiruokaa kokeiltii antaa ekoja kertoja siinä seitsemän kuukauden ikäsenä, mutta sormin syöminen ei näyttäny kiinnostavan yhtää, murustakaan ei suuhun mennyt. Ruualla lähinnä leikittiin ja heiteltiin lattialle. Päätettiin jatkaa syöttämällä soseita, kunnes vähän ennen kun Venlalle tuli yhdeksän kuukautta täyteen alko soseiden nirsoilu. Aamu- ja iltapuurot  kyllä uppos, samoten välipala, mutta ei kasvissoseet. Tuli kokeiltua sen kymmenen eri lusikat ja antaa omaa lusikkaa Venlalle käteen. Juna tulee ja lentokone lentää höynäytykset oli ihan turhaa, suu pysy tiukasti kiinni.
Jossain vaiheessa luovutin ja pidettii pari päivää taukoa, ettei kasvissoseita annettu ja korvattiin se jollain muulla. Se toimi, siihen asti kun oli taas vuoro kokeilla kasvissoseita. Joo, ei uponnu. Kokeiltiin uudestaan sormiruokailua. Ruoka kiinnosti ja sitä syötiin itse, mutta ennemminki ruokaa heiteltiin lattialle tai sillä pyyhittiin pöytään. Sinnikkäästi kuitenkin yritettiin joka päivä antaa sormiruokaa ja pikkuhiljaa sapuskaa alkoi mennä enemmän suuhun. Toisinaan kaikki meni suuhun ja välillä (lue=useimmiten) lattialta sai kerätä suuremman osan tähteitä roskiin, kun mitä napaan oli menny.
 Sitten Venla päättikin tehdä totaali lusikkalakon. Ei menny puurot eikä hedelmäsoseet. Ei niin mikään mitä lusikalla annetaan. Johan alko tällä mammalla tyhjää lyömään entistä enemmä, että millä helkkarilla sen neidin mahan saa täytettyä, se kun ei kuitenkaan pelkällä pyhällä hengellä elä. Ja varsin hampaaton kaverikin oli, eli ihan mitä tahansa ei pystynyt tarjoomaan. Samoihin aikoihin Venlalle alko puskee ekaa hammasta ja hirveetä räkätautia päälle, joten ruoka on uponnu entistä huonommin. Maito, talk-murut, ruisleivän palaset, valmiit smoothiepussit, riisikakut, maissinaksut ja puuro vaihtelevasti, niistä Venlan ruokavalio lähinnä koostuu tällä hetkellä. Joinaki päivinä on saanut pikkasen keitettyjä kasviksia, makaroonia ja lihapullia uppoon. Tällä mennään nyt, josko vaikka ruokailut alkais sujuun tässä pian taas paremmin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Riisikakkujahan ei lapsille suositella, kannattaa Googletella..:)

Unknown kirjoitti...

Tiedän kyllä, että niistä uutisoitiin tuossa syksyllä. Mutta Venla kun ei niitä riisikakkuja kuitenkaan joka päivä syö, ei edes joka viikko (ja sillon kun syö, niin syö riisikakusta ehkä sen 1/4 osan) :) Ja maalaisjärjellä kun ajattelee niin esim mäkin olen mukulana niitä syöny enkä tän pahemmaks oo tullu..