tiistai 5. tammikuuta 2016

Hiusprojekti part 1

Laitoin lokakuun lopulla viestiä kampaaja ystävälleni, olisiko aivan mahdoton tehtävä saada kuontalooni jotain vaihtelua värin suhteen. Laitoin kuvan kera millaista väriä haluaisin hiuksiini. Tyvestä ruskea (lähellä omaa hiusten väriä, jotta ei tarvis olla koko aikaa värjäämässä tyvee pois), joka lähtee vaaleneen latvoja kohden. Ei raitoja tai liukuvärjäystä, vaan luonnollisesti sekottaa ruskean ja vaalean rajan keskenään. Aikamme sitä värjäystä suunniteltiin ja joulukuun alussa päästiin projekti alottaan.

Lähtötilanne oli tämä; muutamaa kuukautta vajaa kuus vuotta sitten värjätty blondista tummanruskeaan ja siitä viimeset kaks vuotta värjätty mustaks. Sekä siinä välissä yks liukuvärjäys. Tyvikasvua oli sellatet viitisen senttiä, elokuussa oli edellisen kerran tyvi värjätty (neljä kuukautta tyvi värjäämättä).
Ekan käsittelykerran, eli yhden vaalennuspesun, vaalennuksen, tyvin värjäyksen ja taiton jälkeen tulos on tämä. Päältä tumman ruskeat, josta vaalenee punertaviks ja latvat suhteellisen vaaleat. Musta väri oli varsin tiukassa, varsinkin päältä, kun tyveä värjätessä vedetty vähän matkaa aina vanhan värin päälle.

Värjäyksen yhteydessä tehtiin hiuksiini Niophlex hoito, jolla suojataan hiusta värjäyksen aikana. Ja tuon kaiken värjäyksen ja pesujen jälkeen hiukset ei todellakaan tuntunu siltä, että niihin olisi jotain värikäsittelyä tehty. Saati vielä vaalennusta! Odotin, että kuontaloni on kauttaaltaan kirkuvan oranssi ja kuivaa kun heinä, mutta taiton jälkeen muuttu ihan kivan väriseks, vaikka hiukan laikukas ja monivärinen onki.
Nyt onkin ollut hiusöljyjen ja tehohoidon tehokasta käyttöä, jotta tukka olis päässä vielä parin seuraavan värikäsittelyiden jälkeenki. Uusi vaalennuskerta pitäisikin tässä piakkoin tehdä. Siitä lisää sitten.

Ei kommentteja: