tiistai 28. heinäkuuta 2015

Venla 3kk

Aiemmat 1kk ja 2kk postaukset

Kolmen kuukauden iässä Venla:

Natustaa ja tutkii nyrkkejään. Nyrkit hakeutuvat suuhun ja niitä lutkutetaan ja imeskellään hartaudella, sekä tutkitaan ja pyöritellään tarkkaan jokainen sormi läpi. Nyrkkien imeskelyä on yritetty kovin korvata tutilla, mutta kappas - suuhun mahtuu hyvin pari sormea tutin lisäksi.

Tarttuu kiinni lähes kaikkeen mitä ympäriltään löytää. Sitterin lelukaaren roikkuva perhonen ja kukka saavat kyytiä, samoin lähellä olevia harsoja riepotetaan.

Opettelee kääntyyn selältä mahalleen ja takaisin selälleen. Usein toinen käsi vaan jää huonosti pönkänä väliin ja saattaa kiepsahtaa takasin selälleen. Mutta kääntyminen alkaa sujuu kerta kerralla hitusen paremmin. Pientä hapuilua tosin se vielä on.

Tykkää katsella omaa peilikuvaansa ja "lentokoneella lentämisestä".

Jaksaa kannattella päätään mahallaan ollessa. Eikä saa enää raivareita jokasella kerralla, kun nostetaan olkapäätä vasten tai lasketaan masulleen. Ennen kiukutteli joka kerta, kun ei jaksanu kannatella päätään kunnolla vielä.


Ääntelee. Jokeltelee, kiljahtelee, ähisee, puhisee ja ölisee. Pääasiassa jokeltelee eri vokaaleilla ja päästää välillä pienen kiljahduksen, ja ellei kukaan huomioi tai vastaa niin alkaa pitää omaa pientä kitinää ja hakee kiukkua.

Ei vielä naura, mutta pientä naurun kiherrystä on kuultu.

Ei kommentteja: