keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Kastejuhla

Tyttäremme ristiäisiä vietettiin viikkoa ennen juhannusta lapsuudenkodissa vanhemmillani, sunnuntaina 14.6. Alunperin suunnitelmissa oli, että kastetilaisuus pidetään ulkona takapihan terassilla, mutta tämä Suomen sää kun on tälläinen kun on, niin tuli suunnitelman muutos ja tilaisuus pidettiin vanhassa 1800-luvun luhdissa.


 Vieraat kutsuimme tulemaan hyvissä ajoin ennen itse tilaisuutta, koska suurin osa vieraista tuli pitemmän matkan takaa, joten tarjolla oli pientä suolaista ja salaattia. Papin saapuessa käytiin kastetoimitus pikaisesti läpi kummien kanssa, jotta kukin tietää mitä tekee tai lukee missäkin kohtaa. Itse "päätähti" puettiin 50-vuotta vanhaan kastemekkoon, jossa minut on itsekkin aikoinaan kastettu, ja siirryimme koko porukka "sateenvarjo armeijana" luhtiin.


Kastetilaisuus oli kaunis ja tunnelmallinen himmeässä valaistuksessa. Kasteen toimitti Hämeenkyrön seurakunnan pappi, Harri Virtanen. Kummeina on miähen pikkuveli, sekä meidän yhteinen ystäväpariskuntamme ja sylikummina oma pikkuveljeni. Kasteen jälkeen siirryimme takaisin sisätiloihin kahvittelemaan.


Nimeksi tyttärellemme annoimme Venla.

1 kommentti:

TeSa kirjoitti...

Ikimuistoinen juhlapäivä.