perjantai 13. maaliskuuta 2015

Synnytystapa-arvio

Käytiin miähen kanssa tänään aamupäivästä kurkkaamassa äippäpolilla ultrassa mitä meitin pikku pallerolle kuuluu. Sain reilu viikko sitten neuvolasta lähetteen synnytystapa-arvioon mahdollisen perätilan takia, koska tuo palleroinen on tykännyt leikkiä karusellia eikä ole osannut päättää kummin päin massussa olisi. Neuvolatäntsä on parilla viimeisellä neuvolakäynnillä yrittänyt saada selvyyttä onko tuo pää alaspäin vai ei. Kun parhaimmat sydänäänet doplerilla on saatu aina ylävatsalta, eikä alavatsalta kuten voisi olettaa, mutta pää tuntuisi olevan alhaalla. Potkut ja muut möngerrykset tuntuu aina selkeästi ylhäällä, mutta myös hikka on tuntunut ylävatsalla, joten hyvinkin ristiriitaisissa tunnelmissa oltu!

rv 35+6

Ultrassa nyt onneksi selvisi, että pallero on pää alaspäin, hieman laskeutunutki jo, mutta ei kiinnittynyt. Ultratäti totesi myös, että kohdunkaulaa oli jäljellä enää kaksi senttiä, eikä välttämättä laskettuun aikaan ihan päästä. Voi varautua, että lähtö synnärille tulee jo ennemmin. Mutta eihän noista silti ikinä tiedä. Pelkkiä arvioita. Tosin sain vielä luvan käydä muutamia kertoja uimassa, jeijj! Tämän hetkinen painoarvio oli noin 2900g, sekä tyttölupaus pysyi edelleen.

Ultran jälkeen hoitsu halusi ottaa vielä sydänkäyrää ja tarkotus oli käyrillä olla puolisen tuntia, mutta lopulta siinä oltiinkin tunnin verran. Palleron sykkeet oli ensimmäisten parinkymmenen minuutin aikana niin korkeella, että jatkettiin käyrillä olemista. Lopulta sykkeet tasaantu ja päästiin pois.


Ei kommentteja: