maanantai 6. maaliskuuta 2017

Synnytyskertomus

Perjantaina 27.1 oli laskettu ja miäs edellisenä päivänä oli tehnyt yhdet kaupat kaiuttimesta tori.fi:n kautta. Sovittiin että käydään kaiutin hakemassa silloin perjantaina, ja samalla reissulla poiketaan Ikeassa sekä Ideaparkissa hakemassa vähän supistuksia. No eipä siellä Ikean paljon puhutuilla käytävillä tullut kuin pari hassua supistusta, lähinnä selän sain vaan kipeäks sillä reissulla. Lauantaina oltiinkin sitten vaan kotona. Koko päivänä ei tullut yhden ainuttakaan supistusta. Mutta illalla puoli yhdentoista aikaan yhtäkkiä tulikin yksi kipeähkö supistus. Jonkin ajan päästä tuli toinen. Puoliltaöin tuli taas yksi. Totesin että näitä tulee taas epäsäännöllisesti pari tuntia ja sitten lopahtaa. Mentiin miähen kanssa nukkuun.

Yhden aikaan yöllä alko poltteleen selkää. Vartin päästä taas uudelleen. Kiemurtelin sängyssä aina supistuksen tullessa ja yritin nukkua niiden välissä, mutta tasasin väliajoin havahduin selän poltteluun. Ajattelin, että kyllä ne aamuun mennessä laantuu, olihan niin käyny aiemminki. Supistuksia tuli vartin välein koko yön ja unta keräänty säkällä ehkä tunti. Puoli kuuden aikaan aamusta luovutin ja nousin sängystä, kun makuultaan ei enää löytynyt hyvää asentoa. Venlakin siinä heräsi, kun hiippailin ympäri kämppää supistuksien välissä. Kuuden jälkeen latasin puhelimeen supistuslaskurin, väli alko tiheentyä kahteentoista minuuttiin. Seitsemän jälkeen kävin herättään miähen sanoin "en haluis millään herättää, mutta supistuksia tulee alle kymmenen minsan välein. Niin ja Venla tarttee aamupalaa". Puoli kahdeksan maissa hipsin suihkuun tyhjentää taloyhtiön lämminvesivaraajaa puolekstoista tuntia, kun kauratyyny ei enää riittäny lämmönlähteenä selkään. Miäs vei sillä välin Venlan mummille hoitoon. Yhdeksän jälkeen tulin suihkusta, laitoin supistuslaskurin jälleen päälle ja yhtäkkiä supistuksien väli tiheni kahteen minuuttiin. Miäs siinä sano, että "voisitko nyt pukee ne vaatteet päälle ja lähetään, mä en jaksa enää kattoo sua", kun puuskutin vähän väliä jotain ovenkarmia tai pöytää vasten.
Puoli yksitoista oltiin synnärillä ja päästiin heti käyrille. Sisätutkimuksessa selvis, että olin 5cm auki. Kätilö toi vaatteet, kävi laittamassa salin valmiiks ja soitti lääkärille, että tulee laittaan kohdunkaulan puudutteen. Varttia vaille ykstoista päästiin saliin ja siitä noin vartin päästä lääkäri jo tulikin. Puudute ajoi asiansa ja siitä puolessa tunnissa olin auennut seitsemään senttiin. Kätilö kysyi haluisinko spinaalin, sillä vauva syntyisi parin tunnin sisällä ja puudute auttaisi juuri sen aikaa. Spinaali kun oli laitettu, niin kätilö ehdotti vielä pudendaalia laitettavaksi. Suostuin siihen myös. Vartin yli kaksitoista kätilö puhkaisi kalvot ja pian sen jälkeen tuli ponnistustarve. Puolen tuntia meni ja kello 13.07 meidän pikku tyllerö syntyi. Siinä vaiheessa kiittelin kätilöä, että oli ehdottanut kaikki mahdolliset puudutteet ja olin ne ottanut, sillä vauva syntyi avotarjonnassa. Salissa ehdittiin olla pari tuntia. Olihan aikamoinen työmaa.

Ei kommentteja: