maanantai 31. lokakuuta 2016

Meidän päivä

Klo 8.15 heräsin. Venla nukku vielä, joten selailin pikasesti puhelimella facebookin ja instagramin läpi. Hetken päästä tyty alkoi möngerrellä ja heräsi myös. Vaihdettiin yökkärit päivävaatteisiin ja lähdin väsäileen aamupalaa.

Klo 9.45 saatiin aamupala syötyä. Meillä ruokailut kestää nykyään varsin kauan, kun Venla haluaa itse syödä, auttaa ja syöttää ei juuri anna. Ja syömisen lomassa kun on paljon katseltavaa ja höpöteltävää. Laitan Netflixistä lastenleffan pyöriin taustalle. Venla jää välillä katselee leffaa ja leikkii samalla.

Klo 10.20 laitan pesukonetta päälle ja tyhjään tellingiltä puhtaat ja kuivuneet vaatteet viikaten ja kaappiin. Raahaan myös meidän sängystä peiton, tyynyt ja petarin partsille tuulettuun. Ohimennen touhuilen Venlan kanssa ja siivoilen kämpän hallittua kaaosta.

Klo 12.00 huomaan kellon olevan jo ihan liian paljon, joten alan samantien väsäileen sapuskaa. Toisella kädellä ruuanlaiton lomassa vaihdan Venlan tuomaan leluun uudet patterit, laitan nukelle vaippaa ja annan tytylle juotavaa.

Klo 12.50 päästään vihdoin syömään. Ruoka uppoo tällä kertaa nopeasti napaan, kun saan toisella lusikalla lapattua sapuskaa suuhun aina johonkin väliin. Vaipan vaihdon kautta Venla nukahtaa päikyille.

Klo 13.30 laitan toisen pyykkärikoneellisen pyöriin ja siirryn sohvan uumeniin. Siirrän tähän mennessä otettuja kuvia tätä päivitystä varten blogiin ja luonnostelen paria muuta tekstiä valmiiks. Täyttelen samalla vakuutuspapereita varten muutaman terveysselvityksen netissä.

Klo 14.45 miäs tulee töistä kotiin. 

Klo 15.15 Venla herää päikyiltä. Päikkykoomailee sylissä jonkin aikaa, jonka jälkee syödää välipalaa. Alan kirjotella samalla kauppalistaa. Jääkaapissa loistaa taas pelkkä valo. 

Klo 17.00 heivaan pyykkejä tellingille kuivuun ja aletaan tekee lähtöä kauppaan.

Klo 18.30 kotiudutaan. Laitetaan sauna lämpiään. Hilaan samalla partsilta petarin, peiton ja tyynyt, ja petaan sängyn, jotta ne ehtii lämmetä ennen nukkuunmenoo. Koko makkari tuoksuu ihanan freshiltä.

Klo 19.30 mennää saunaa. Saunotteluiden jälkeen on Venlan iltapalan, hampupesun ja nukkuunmenon aika. Mannapuuroo vatta täynnä ja saunan lämmöstä väsähtäneenä tyty nukahtaa yöunille. Miähen kanssa jää pari tuntia aikaa iltaan, ennenku oma nukkuunmeno kutsuu.

Tässä meidän yksi normipäivä.


Ei kommentteja: