tiistai 7. kesäkuuta 2016

Valmistunut

Kuluneen viikonlopun aikana juhlittiin monia ammattiin valmistuneita ja ylioppilaita, sekä tietty kesäloman alkua. Myös pikkuveljeni sai kolmen vuoden opintonsa valmiiksi ja sai koneistajan paperit todella hyvin arvosanoin. Voin sanoa, että kyllä tämä isosisko on varsin ylpeä veljestään ja saadusta todistuksesta. Viimeisen vuoden opiskelut pikkuveljeni hoiti oppisopimuksella samassa paikassa, jossa oli jo aiemmin tehnyt työharjottelujaksot ja ollut kesätöissä.
Kerättiin kimpsut ja kampsut kasaan jo perjantaina ja suunnattiin Tampereen muutaman kaupan kautta porukoilleni viikonlopuksi. Hommaa oli vielä jonkin verran tehtävänä, joten mentiin avuksi, jotta kaikki saataisiin valmiiksi sunnuntain juhlia varten. Lauantaina miäs väsäsi iskäni kanssa kaksi eri täytteistä voileipäkakkua, itse kasasin ja täytin brita-tortut, sekä äireeni tultua kotiin töistä tehtiin vielä suklaajuustokakku jääkaappiin hyytymään. Porukat lähti lauantaina illasta vielä muutamiin valmistujaisjuhliin, meidän jäädessä pitämään taloa pystyssä. Miäs saikin puunata ja pestä pyhän lehmänsä (=autonsa) kunnolla ajan kanssa. Sillä välin touhusin Venlan kanssa pihalla.


Juhliin äireeni oli taas leiponu ja tehny jos jonkimoista tarjottavaa pitkin viikkoa, vain muutamat tarjottavat oli kaupan hyllyltä "leivottuja".  Pöytä notkui kaikkia herkkuja ja napa piukeena niitä mussuteltiin.

Juhlien jälkeen illalla suunnattiin vielä porukalla frisbeegolffaileen. Tosin vain poijjaat pelasi kierroksen paripelinä. Pikkuveljen tyttöystävä toimi "aseenkantajana" ja me isoveljen vaimon kanssa oltiin taustajoukoissa Venlan ja Miljan kanssa. Ilma oli melko vilponen ja muutama pisarakin tuli vettä. Ja ne hiton huttuset! Niitä riitti ja niillä riitti syötävää. Fribailujen jälkeen mentiin vielä syömään ennenkuin kukin suuntasi kotio. Me kotiuduttiin sunnuntai iltana vasta vähän ennen puoltayötä.Paljosti onnea vielä rakas pikkuveljeni!

2 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Kiitos viel avustanne!

Sonja Saksa kirjoitti...

Olloos hyvä!