sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Heihei änkkäri, imuke...

...lutku, äänenvaimennin, tulppa, silenceri, tutummin sanottuna the tutti.

Tuon kumihärpäkkeen vierotus alotettiin meillä melkein kaksi viikkoa sitten, kerrasta poikki -tyylillä. Ja yllättävän hyvin sujunu, ekan päivän ekoja päikkyjä lukuun ottamatta. Silloin sitä kiukkua ja huutoa tutin perään riitti (naapurit varmaan kiitteli). Varsinkin kun Venla pienenä draamaqueenina ihan oikeasti meni kontilleen sängyn reunaa vasten, otti pinnoista kaksin käsin kiinni ja löi päätään seinää, jotta päähän sattuisi, itku tulisi varmasti ja saisi sen tutin. Mielikuva tapahtumasta on varmasti hauska (miäs räkätti lähestulkoo kaksinkerroin kun kerroin sille tätä tapahtunutta), mutta ei se kivaa ollut, kun päätös tutin jättämisestä oli tehty. 
Kokeilin kuitenki auttaisko tutti-ikävään pelkät tutin "kuoret", niin että leikkaan tuttiosan saksilla pois. No ei auttanu ei, siitähän se riemu vasta kunnolla repes, kun ei tutti suussa pysyny eikä saanu imua päälle. Yli tunti meni, kunnes väsymys voitti ja tyty nukahti ilman tuttia. Päikkyjen jälkeen tunnin verran oli taas kiukkua tutin perään. Odotin kauhulla yöunille menoa, mutta nukahtikin ilman mitään kitinöitä nopeasti - ehkä vähä liian helpostikki, joten henkisesti valmistauduin kauhujen yöhön. Mutta ei se sitä ollut, Venla inahti pari kertaa yön aikana unisena ja se siitä. 
Yhden ainoan kerran tässä vajaan parin viikon aikana on tehny mieli antaa tutti, kun kotona sattu pieni äksidentti - liikaa vauhtia ja touhua, josta tuli kolhu ja älytön itku. Nyt kuitenkin koko härpäkkeen olemassaolo on alkanu unohtua, eikä levotonta pyörimistä ennen nukahtamista ole juurikaa enää. Mutta ilman tuttia vauvavuotta ei oltais ikinäkään pärjätty, sen verran kova imutarve tytyllä oli heti syntymästä saakka. Söi mahansa täyteen maitoo aina kun oli nälkä, mutta muutoin piti mua vaan huvituttinaan. Tutti autto, jolloin turha lussutus jäi pois ja rinnalla käytiin todellakin vain syömässä.Kuvat on muutaman päivän
 takaa puistoreissulta, 
kun aivokapasiteetti ei jaksanu 
miettiä mitään muita kuvia tähän.

1 kommentti:

TeSa kirjoitti...

Voihan tyttönen!