maanantai 19. syyskuuta 2016

Häppi matti

Venla on halunnut alkaa syömään mielummin itse, kuin että syötettäisiin. Ongelmana on ollut vaan se, että ruokalautaset ei pysy pöydällä paria minuuttia kauempaa, ruoka lentää ympäri keittiöö ja sitä sapuskaa on enemmän lattialla kuin masussa. Ja kaikenlisäks Venla on oppinu nouseen syöttötuolissa seisoo. Eli siis itse syömisestä ei ole tullu yhtään mitään, kun se on ollut yhtä remuamista tuolissa ja ruualla leikkimistä. Ja syöttää ei saa. Miähen kanssa tuskasteltu ja mietitty, millä sais ruokailuhetket rauhallisemmaks. Selailin eri blogeja ja siellä muutamassa tuli vastaan Ez-Pz Happy Mat ruokailualusta. Olin aiemmin katsellu yhtä toista ruokailualustaa, mutta tää happy mat vaikutti paremmalta, kun siinä on alusta ja kippo sulautettu yhteen, varsinkin kun meillä ei ruokalautaset pysy paikallaan pöydällä. 
Ruokailualusta on tehty kokonaan silikonista ja se kestää konepesun, mikron ja jopa uunin. Alusta myös tarraa itsestään kiinni pöydän pintaan, ja pysyy muuten siinä kiinni kun tauti tai kuivunu maissinaksu. 
Tässä viikon käytön jälkeen alusta on ilmenny ihan huippu ostokseks! Venla istuu koko syömisen ajan (yleensä) rauhassa paikallaan syöttötuolissa ilman remuamista, sekä syö itse ruokansa, joko haarukalla tai sormin. Miähelle totesin, että muistaako koska meillä on viimeks ollu näin rauhallisia ruokailuhetkiä. Alustaa ei voi muutakun suositella!

Ei kommentteja: