sunnuntai 30. elokuuta 2015

Vaippavertailua

Ennen Venlan syntymää pohdin ja tutkailin eri foorumeilta mitkä vaipat ovat parhaimpia, koska sen tiesin että kestoja ei aleta käyttää. Siihen ei itellä, eikä miähellä sen enempää ollu innostusta tai halua. Lähestulkoo joka paikassa luki, että kokeilemalla se selviää. Ekat testaukset saatiin jo synnärillä liberoista. Kotona oli odottamassa muumeja (paria eri kokoa) ja pamperseja, jotka olin saanut baby showereilla kahdesta vaippakakusta. Sekä synnäriltä lähtiessä saatiin libero laukku mukaan. Lisäks oli muutama kymmenkunta toujoursiakin, jotka äippä oli bongannu kirpparilta. Oli joltakin jäänyt pieneksi ja ylimääräset laitettu kirppikselle eteenpäin.

Meillä on tässä ollut siis varsin iso skaala kokeilla ja testata eri vaippoja Venlalle. Eikä vaippamerkin vaihdoista ole ilmenny mitään ihottumia, onneks.

Liberot oli istuvuudeltaan sopivia kun Venla oli ihan pieni vielä, mutta neidin kasvaessa ne ei ollutkaa enää niin sopivia. Kokeiltiin niitä muumeja joita oltiin saatu. Ne falskas - koko ajan. Jatkuvasti yön jäljiltä yökkärin selkä ja lakana oli märkänä. Muumivaippoja oli kuitenkin niin paljon, ettei niitä roskiinka viittiny heittää, joten käytettiin loppuun ne päivisin ja öisin käytössä oli pampersit.

Yhtenä päivänä kaappeja siivotessa tulikin vastaan ne isomman koon muumivaipat - juur kun niistä pienemmistä oltiin päästy eroon! Otettiin taas muumit käyttöön ja todettiin uudestaan sama - ne falskaa, edelleen ja koko ajan. Mutta niitäkin kun oli paketillinen, niin sinnikkäästi käytettiin loppuun ne. Imuteholtaan oli varsin huonoja, yhdet pissat kyllä imeyty vaippaan, mutta seuraavat jäikin "kelluun" vaipan pinnalle. Ja vaippa muistuttaa niitä synnärillä käytettäviä halkoja (=isoja siteitä), ihan järkyttävän paksuja! Sekä niistä Venlalle tuli kerran ihottumaa, kun vaippa oli hetken liian kauan vaihtamatta. Ihottumasta selvittiin tosin muutaman päivän bepahtenin tiuhalla käytöllä. Lyhyesti ja ytimekkäästi; meillä ei muumit toimi. Vaikka muumivaipat uudistu, niin ei ne sovi siltikään. 

Myös toujoursit löyty kaapin perukoilta, kun Venla oli siihen kokoon jo tarpeeksi kasvanu. Monet ovat kehunu toujoursin vaippoja ja kyllä mekin niihin tyytyväisiä oltiin. Niitä voisikin joskus myöhemmin ostaa lisätestailuun. Imuteholtaan muistuttaa paljolti liberoa, mutta istuvuudeltaan ei ole niin sopiva kun pampersit. 

Nyt meillä on kokoaikasesti käytössä pampersin vaipat. Ne on todettu parhaimmaks istuvuudeltaan ja imuteholtaan meitin neitokaisen takapuoleen kerta toisensa jälkeen. En voi silti täysin tyrmätä muita vaippoja, Venlalle ei tällä hetkellä sovi muut, kun taas jollekin toiselle ei välttämättä käy meidän käyttämämme pampersit.


Ei kommentteja: