torstai 22. elokuuta 2013

Asiakas on aina oikeassa

EI MUUTEN OLE.

Avautuminen:

Tuli tänään todistettua useampaan kertaan, että 
a) miten ihmiset saadaa hulluiksi?
b) asiakkaat on aaseja
c) aasiakkaat ei osaa lukea

Tapaus a) miten ihmiset saadaan hulluiksi?
- Laittamalla kahvi ja sokeri tarjoukseen samaan aikaan.


Tapaus b) asiakkaat on aaseja
- Iloinen vanhempi pariskunta tulee kohti kassaa lähestulkoot käsikynkkää hypähdellen, ja juuri enne kassaa heille tulee dramaattinen "avioero". Miehellä on kädessä kahvipaketti, jonka maksaa ensin. Sen jälkeen vaimo tulee kassalle kahvipaketin ja muutaman muun tuotteen kanssa ja höpöttäen samalla kuinka "asutaan eri talouksissa" ja mies pakkaa tavaroita ostoskasseihin. Maksun jälkeen pariskunta lähtee jälleen käsikädessä kohti ulko-ovia onnellisesti yhdessä jutellen, kuinka sai myyjää kassalla höynäytettyä ostamalla samaan talouteen KAKSI kahvipakettia, vaikka tarjouksessa lukee YKSI paketti per talous. Huoh, ei me myyjät kuitenkaan ihan tyhmiä olla. Parhaimmassa tapauksessa samainen pariskunta tulee hetken päästä uudestaan samalla tyylillä, mutta meneekin eri kassalle. Tupla huoh. 

Ostakoot mun puolesta samaan talouteen kuuluvat ihmiset jokainen oma kahvipakettinsa, ei se mua liikuta, mutta onko pakko esittää siinä juuri enne kassaa se ainainen sama "viiden minuutin avioero"??


Tapaus c) aasiakkaat ei osaa lukea
-  Tapaus 1. 
Tarjouslapussa lukee 750g sokeria 0,79€/pussi max 3kpl/talous. Aasiakas tulee intopiukeena kassalle neljän yhden kilon sokeripussin kanssa myhäillen, kuinka sokeri on tarjouksessa. Ystävällisesti kassalla ilmoitan, että kyseinen tuote ei ole tarjouksessa oleva. Mitäs asiakas tähän tuumaa? Raivostuu, kuinka me myyjät harhaanjohdetaan ja huijataan ihmisiä. Krhmm.. Mainoslapussa hyllyn reunalla juuri kyseisen tuotteen kohdalla on selkeästi kirjotettu sokeri 750g 0,79€/pussi max 3kpl/talous, vielä värillisen kuvan kera. Ei voi olla niin sokee ihminen.

- Tapaus 2. 
Aasiakas tulee kassalle kahden 750g sokeripussin kanssa ja kirjaimellisesti sekoaa, kun loppusummaksi tulee eurokuusikymmentä (1,60) kaheksankymmenensentin (0,8) sijaan. Aasiakkaan mielestä tarjouslapussa lukee selkeästi 2kpl 750g sokeria 0,80€ hintaan. Missähän se sellane lappu meillä siellä on, kun KUKAAN ei aasiakkaan lisäksi sellaista ole nähny.


Kysyn mää vaan, miten hemmetin vaikeaa tarjouslapun lukeminen päivästä toiseen voi olla niiiin vaikeaa..??! Ja sitten vielä tekeytyy kassalla kaikkien nähden täysin pelleks.


Ja kaikki edellä mainitut tapaukset tapahtui tänään kuuden tunnin työpäiväni aikana. Kaikkien muiden kirjottamatta jääneiden tapauksien lisäksi.




Ei kommentteja: