keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Kivijärvi - here we go!

Vietettiin viime viikko ja edellisen viikonloppu Keski-Suomessa, Kivijärvellä. Ajatus lähti jo keväällä, kun miähen kanssa mietittiin reissua Ähtäriin. Matkaa sinne olisi kuitenkin sen verran, että kun sinne asti pääsisi, niin siellä päin vois muutaman päivän myös olla. Porukoiden kanssa tuli reissu puheeksi ja päätettiin lähteä porukalla syksyllä viikon reissuun.


Me pakkasinme kamppeet kasaan jo torstaina, 12 päivä ja ajelimme iltaa kohden porukoilleni yöksi, josta aamulla lähdettiin yhdessä peräkanaa ajelemaan ensimmäiselle pit stopille, Jalasjärven Juustoportille. Syötiin välipalaa, Venla sai laskea liukumäessä ja kokeilla lypsämistä ja sai hiukan jalotella. Matkaa jatkettiin kohti seuraavaa pysähdyspaikkaa, Tuuria. Jos oikein muistan, niin olin Tuurissa käynyt viimeksi neljännellä luokalla luokkaretkellä, eli siitä oli sitten jo muutama vuosi aikaa vierähtänyt. Tuurissa kolme tuntia kului nopeasti  ja olisi siellä kauemminki saanut aikaa kulumaan, mutta kello tikitti ja matkaa mökille oli vielä puolentoista tuntia ja kello läheni puolta kahdeksaa illalla.



Äiteen syksyllä alotettujen opintojen ensimmäinen tentti osui lomaviikolle, joten aamupalan jälkeen puettiin itsemme ulkotamineisiin ja lähdettiin pihalle, jotta mummi sai pienen lukurauhan muutamaksi tunniksi, ennen kuin oli välillä mentävä ruuanlaittoon ja syömään. Kiersimme mökkialuetta ja kilometrejä tuli päivittäin käveltyä neljästä viiteen. Läheltä löytyi pieni leikkipuisto, jossa Venla pääsi keinumaan ja laskemaan liukumäkeä. Puiston yhteydessä oli myös laavu, jossa kävimme yhtenä iltana paistamassa kyrsää, lihapullia ja vaahtiksia.



Yhtenä päivänä tehtiin reissu Lapualle, jossa käytiin Jokilaakson puutarhassa, vanhalla Paukulla ja syömässä Casa Grandessa hervottoman kokoiset (ja hitokseen hyvän makuiset!) annokset. Koukattiin mökille palatessa Seinäjoen kautta kaupassa, jossa käytiin täydentämässä jääkaappia. 

  

 Mummin tentti-iltana suunnattiin itsemme pois jaloista Karstulaan keilahalliin, Venla oli ihan fiiliksissä kaikista niistä keilapalloista ja piti ne järjestyksessä. Omasta keilalukerrasta olikin jo aikaa muutama vuosi - ja sen kyllä huomasi rännien määrästä. Illalla mökille palattuamme ja likkojen mennessä yöunille katselin käyntikohteita seuraavalle päivälle.

 
 to be continued...

Ei kommentteja: